Mitt Timmerå!

ett hockeyfans bekännelse

Emil Siekkinen, 2007

 

Positivt tänkande, grabbar, jävlar anamma! Vrålar coachen Karl Nelson… Medan jag plockade pucken svängde Fredrik Sjödin ut ur vår zon och in i mittzon. Jag såg att han var helt ensam där ute. Samtidigt hade mina backar gjort ett bra jobb och inga finländare stod framför mål varför jag släppte ned pucken på isen och vispade iväg den— rakt upp… Romanen är en sport- och skönlitterär hyllning till ishockeyvärldens alla stora tränare — inte bara för det som händer på isen... Emil Siekkinen blandar fakta och fantasi i denna kortroman om hockeyklubben Timmerå IK. Inte bara Timråbor kommer att känna igen sig.

 

Hf pocket
224 sidor

Hockeyhistoria frånTimrå i romanform

 

Ca pris: 80 kr

Beställ

ISBN 978-91-976574-1-9
Recensioner

”Nu kommer den första hockeyromanen. Och den är riktigt bra… Det spelar ingen roll vad som är fakta och fantasi. Mitt Timmerå! Är en slags svensk motsvarighet till Nick Hornbys Fever Pitch, som startade en våg av skönlitterära böcker om fotboll. ”
Allehanda, kulturredaktör Lars Landström 2007-03-02

”… Siekkinens lilla bok handlar nämligen om hängivenhet. Det finns atmosfär och lokalfärg i hans berättelse. Och den är skriven med äkta entusiasm, nästan förälskelse i detta han kallar Timmerå men själklart är Timrå. Och tar jag inte fel är detta litteraturhistoriens första roman om Timrå. Bara det. Och ett utmärkt reportage om en hockeyklubb och en plats där hockeyn alltid uppfattats som något slags högre form av liv.”
Sundsvalls Tidning, kulturredaktör Curt Bladh 2007-03-06

”Bara en person med stark kärlek till Timrå IK kan skriva en sån här bok, som inte bara kan läsas av hockeyintresserade utan av alla. Och få behållning av innehållet”
Dagbladet, Kjell-Ove Cederqvist 2007-03-13

”Upplägget är lika enkelt som briljant… Den som gillar sport i allmänhet kommer att tycka om boken. Den som är hockeyfrälst kommer att älska den. Om inte annat så för det stycke hockeyhistoria den erbjuder.”
Supporterklubben Hundhonans husse, www.tikare.se, 2007-03-01

 

 

 

Tillbaka